Free zone

Летечки мотор

Ова е лудо! Погледнете го ова видео и ќе сфатите зошто. Па луѓе, ова е вистинска демонстрација на летачки  мотор. Сега ни останува само да најдеме светлечки мечови, златни роботи со англиски акцент и хиперкосмички мотори.

Развиен од Aerofex во Менхетен Бич, Калифорнија, во овој летечки мотор не се вградени некакви антигравитационни уреди, туку моќни вентилатори и посебен систем за контрола, која му овозможува на секој да управува со ова чудовиште без никакви претходни тренинзи или возачки курсеви.

Оваа машина која гледате во видеото се движи низ пустината Мохаве, развива над 48 км / ч и може да се искачи на висина до 4.5 метри.

Една друга компанија се обиде да го стори тоа во 60-тите, но не можеше да го реши проблемите со стабилноста и соодветно не беше безбедна графички. Оттогаш многумина си ветија дека ќе го усовршат,  но никој не го постигнал овој резултат –  овој летачки мотор одлично работи и е лесен за управување.

 

Напиши коментар