Celebrity

Линколн – Оскаровска екипа за уште еден биографски филм

Еден од најочекуваните филмови за оваа есен е токму најновото остварување на режисерот Стивен Спилберг за 16-тиот претседател на САД, Абрахам Линколн. Филмот се очекува да ја има својата премиера во САД на 16 Ноември 2012 година. Ова е биографски филм за претседателот и судирот што тој го имал се членови на неговиот кабинет при крајот граѓанската војна.

Линколн го портретира оскаровецот Даниел Деј Луис, а во другите улоги се појавуваат Сели Филд, Џозеф Гордон Левит, Томи Ли Џонс, Дејвид Стратерн.

Даниел Деј Луис како Абрахам Линколн

Официјалното видео за филмот:

Напиши коментар