Celebrity

Македонија го предложи “Трето полувреме” за Оскар

Филмот „Трето полувреме„ дело на Дарко Митревски, во продукција на „Кино Око„ е годишниот македонски кандидат за Оскар. Овој филм беше само еден од предложените, меѓу кои беа и „Жената која ги избриша солзите„ на Теона Стругар Митевска и „Скопје Ремикс„ на група режисери.

Сепак „Трето полувреме„ е избран од страна на комисијата на Друштво за филмски професионалци во Македонија, асоцијација која е овластен аод страна на Американската академија за филмски науки и уметности.

Во овој филм како актерка која плени ќе ја видиме Ктерина Ивановска.

 

Напиши коментар