Celebrity

Малме ќе биде домаќин на Евросонг 2012

Шведскиот град Малме наредната година ќе биде домаќин на Евросонг 2012.

Малме е третиот град по големина во Шведска, а токму тој од 14-ти до 18-ти мај ќе ги угости европските држави учеснички на изборот на најдобра песна во Европа. Изборот ќе се одржи во една арена која има капацитет од 15.000 луѓе.

Луѓето од организацијата изјавиле – “Воопшто не беше лесно да се донесе одлуката во кој град ќе се одржи изборот. Го избравме Малме затоа што има добра инфраструктура и затоа што веќе има претходно вакво искуство.

Телевизиската куќа SVT е одговорна за натпреварувањето, а градот ќе се погрижи да ја даде поддршката, гостопримството.

Лорин е пејачката која победи оваа година на Евросонг и ја донесе оваа почетеност Шведска да биде домаќин.

Напиши коментар