Free zone

Мохамед Али ќе го слави својот 70-ти роденден

Поранешниот светски првак во бокс во тешка категорија на 17-ти јануари ќе го прослави својот 70-ти роденден. Бидејќи тој е прогласен за најдобар спортист на 20 век, ќе биде организирана свеченост на 14-ти јануари, во негова чест.

Забавата ќе се одвива во Центарот за образование и култура “Мохамед Али”, а ќе се продаваат карти за присуство по цена од 1000 долари.

За таква глобална икона која е влијателна и моќна ќе биде направена забава како што му доликува, велат организаторите.

Напиши коментар