After Midnight

Пријателка со неговата бивша! Да или не?!

Често во животот велиме дека никогаш нема да се најдеме во некоја ситуација или пак дека нам нешто не може да ни се случи. Но никогаш не вели никогаш, подобро е да не брзаме со заклучоци.

Можеби сте мислеле дека никогаш нема да може да бидете во добри односи, а камо ли пријателки со бившата на вашиот партнер, но одеднаш сте сфатиле дека тоа е неизбежно. Сепак и тоа има свои предности. Знаете како велат – држете ги пријателите близу, а непријателите уште поблизу.

Ако едноставно не може да ја избегнете неговата бивша, тогаш потрудете се да и покажете колку сте самоуверени и неоптеретени со неговите бивши девојки. Шегувајте се и бидете позитивни, па дури и на своја сметка.

Ако сте принудени постојано да се гледате, на пример доколку работите со неа, најдобро е на нејзе да гледате како на некој кој е сличен на вас, а никако како на ривалка која сака да го превземе вашиот маж. Спречете ја драмата на време. На крајот на краиштата, таа со причина е негова бивша, а вие сте негова девојка.

Напиши коментар