After Midnight

На секое следно ниво не издигнуваат грешките, не успесите!

Има такви грешки кои ги правиш ти самата, без ничија помош. Како љубопитно дете се залетуваш за да видиш што ќе се случи. И колку повеќе правиш такви безумни глупости, толку посреќна ќе станеш. Дури и ако треба да си платиш за грешката…Не верувате?

Пет нешта што можеш да си ги кажеш само ти и пет факти кои ќе ти докажат дека грешката ни е потребна во животот:

На секое наредно ниво не издигаат имено грешките, а не успесите!

Оваа фраза припаѓа на големата актерка Сузан Сарандон. Во интервјуто таа не убедува „да грешиме колку можеме повеќе и да се движиме напред, зошто точно тоа е животот“ Еве пет волшебни правила, кои ќе ти помогнат да го надминеш стравот од грешки и да се почуствуваш посреќна:

  1. Колку повеќе грешам, толку помалку се плашам!

Кога одиш за прв пат на заболекар, ти буквално трепериш од страв, а веќе петтиот пат си опуштена и дури слатко дремеш на столот. Со грешките е исто така…

  1. Мојата грешка е мојот учител!

Таа ти помага да стекнеш искуство. Падовите се неизбежни. Важно е како се однесуваш кон падот, какви изводи правиш од тоа и како ќе ги искористиш во животот подоцна.

  1. Ако за да успеам треба и да грешам – спремна сум!

Не греши само оној кој ништо и не прави. За да го откриеш правилниот метод, треба да испробаш куп други. Точно тоа се нарекува пат кон успехот!

  1. Ќе бидам сакана дури и ако згрешам!

Грешките на никого не му попречиле за да се допадне на околината. Дури обратното – претераниот светец и Богу не е драг…Освен тоа треба да знаете дека оној што ве сака ќе ве прифати со сите ваши позитивни и негативни страни…

  1. Мојата грешка не е крајот на светот!

Смело и продолжувај напред!

Тоа се проби, а не гешки! Томас Едисон испробал 10 000 материјали за жичката на електричната сијалица. Кога го прашале како имал сила да продолжи да работи после толку многу грешки, тој се зачудил и одговорил: „Тоа не се грешки – тоа е елиминирање на непотребните елементи.“

Напиши коментар