Free zone

Ни жените не ги слушаат мажите додека разговараат еве и зошто…

Жените често се жалат дека додека разговараат со својот партнер тој не ги слуша и не го прати разговорот. Но, ни тие не се ништо подобро од нив. И жените не го слушаат она што мажите им го кажуваат, а ова се причините зошто е тоа така.

Мажите и жените различно се изразуваат

Тие говорат на различни јазици. Додека жените на мажите им пристапуваат со емоциите, мажите не се толку софистицирани.

Мажите имаат поинакви интереси

На мажите им е интересно да зборуваат за фудбал или некој друг вид на спорт, а жените обожаваат да зборуваат за мода и нега… колку и да се воздржуваат да не го искажат тоа, сепак на крајот повеќе од очигледно е дека тие не се слушаат едни со други.

Тие не знаат како е да се биде жена

Жените сакаат и можат да работат повеќе работи истовремено, а мажите се усмеруваат само на една цел.

Нежности и секс

Жените сакаат нежности, сакаат кога мажот прави да се чувствуваат сакано. Кога мажот не го прави тоа тие се спремни и да го избегнуваат сексот со него.

Агресивни мажи

Ако сте агресивен тип, не само што таа ќе го избегнува разговорот со вас, повеќе од очигледно е дека и ќе ве остави.

Мажите сакаат да ја имаат контролата

Мажите сакаат да ги имаат конците во свои раце, тие да управуваат со секоја ситуација. На жените тоа не им се допаѓа. Во тој случај тие се чувствуваат потценето.

Жените сакаат да читаат меѓу редови

Тие читаат меѓу редови, дури и кога и во зборовите нема никакво скриено значење. Затоа на нив им е тешко да ја разберат директноста кај мажот, па делува како само да скаат да пронајдат некој проблем.

Напиши коментар