Celebrity

Нина Бадриќ ќе ги брани боите на Хрватска на Евросонг

Една од најголемите поп ѕвезди во Хрватска, Нина Бадриќ ќе си ги одмери силите со другите натпреварувачи на манифестацијата „Избор за песна на Евровизија“ во Азербејџан.

Нина е одбрана да ја претставува Хрватска оваа година, а изборот е направен по директен пат. Поради тоа ќе биде променет и концептот на фестивалот „Дора“ каде досега, последната вечер била традиционално посветувана токму за овој избор.

Овој фестивал годинава се одржува по 20-ти пат, па на првата вечер ќе бидат изведени сите 19 песни кои досега ја преставувале Хрватска на Евровизија. Втората вечер е наменета за Нина и премиерната изведба на песната која оваа година ќе оди на Евровизија.

Евросонг 2012 ќе се одржи во градот Бака, Азербејџан на 22, 24 и 26 мај.

Напиши коментар