Free zone

Ново чудо од Кина – автомобил за секаков вид на терен

Џанг Јуанг од Кина го претставил својот проект на еколошки автомобил со неверојатен дизајн. Автомобилот може да се движи на земја,песок, кал, мраз, па дури и на вода.

Ова возило едноставно е за сите видови на терени, а максимална брзина која ја достигнува е 50 километри на час, а од еден на друг терен би поминувало без никаков проблем и без никаква пауза.

Гориво за двата м отора се водородни горивни ќелии, така што овој автомобил е апсолутено еколошки.

 

 

 

 

 

Напиши коментар