After Midnight

Оргазам додека вежбате !!!???

Можно е !!!

Ако не можете да се натерате да одите во теретана, или избегнувате дополнителна физичка активност,  ова можеби ќе Ве охрабри!!!!

Дамите кои ги посетуваат овие „мистериозни институции“ , покрај одржувањето на здравото и витко тело , понекогаш добиваат и прекрасен спореден ефект – оргазам!!! Иако ова е нобичен феномен, откриен далечната 1953 година, се до сега беше мистерија за научниците и лекарите. За среќа тие успеаја да откријат кои физички активности може да Ве доведат до оргазам.

Студијата на Универзитетот  Индијана, во која биле анкетирани 350 жени од кои повеќе од половината доживеале прекрасна награда за нивниот труд во тератана!!!

Погледнете при кои вежби се случувал оргазмот..

41,4 проценти при стомачни вежби

16,5 проценти при дигање тегови

20 проценти при јога вежби

15,8 проценти при возење велосипед

6,3 проценти при трчање на трака за трчање

Девојките при вежбањето не размислувале за секс.

Активностите кои најчесто доведуваат до оргазам се вежбите за абдоменот, јога вежбите…Овие податоци се интересни бидејќи сугерираат дека оргазот не е нужно поврзан со сексот – истакнува доктор Debi Herbenik.

Сепак останува она познатото „во здраво тело здрав дух“. Девојки никогаш не е доцна да почнете да посетувате теретана или да имате друг облик на физички вежби.

Напиши коментар