Free zone

Ова треба секој маж да го знае – 5 професии кои се најсексипилни

Современото време донесе нов приоритет. Парите се најважната работа на светот. Фамилијата, блиските односи, пријателствата, љубовта…. се тоа е во втор план. Успехот во кариерата, заработувачката се оние кои се главен приоритет во современото општество, нажалост. Па така сега и жената го одбира својот партнер. Тој треба да биде моќен, богат, влијателен. Ова се петте професии на мажите кои според жените се најсексипилни:

Адвокат

Успех, интелегенција, материјална сигурност се поимите кои први ви паѓаат на памет кога ќе ви го спомнат адвокатот. Во комбинација со елегантно одело, тоа на жената и делува толку привлечно. Доколку тоа е успешен адвокат кој решава тешки случаи и брани големи лиѓе тогаш тој е моќен маж.

Доктор

Униформите отсекогаш биле привлечни за жените. Докторите се оние кои го чуваат здравјето, и во најмала рака го спасуваат животот. Тоа е многу поважно од физичкиот изглед за секоја жена.

Спортист

Згоден, со мускулесто тело, амбициозен, популарен… доволно за да биде посакуван од секоја жена.

Пилот

Тој е на врвот, во облаците, со убава униформа… сталожен, мирен… моќен. Тоа е она што секоја жена го посакува.

Шоубизнис

Глумци и пејачи се честа мета на жената. Тој е популарен, шармантен, духовит, знае како да го придобие вниманието. Предизвик е за жената да освои токму таков маж кој е посакуван од многу жени. Тогаш таа докажува дека е подобра од многу жени.

Напиши коментар