After Midnight

Парфемот на личноста која ја сакаме го памтиме цел живот

Сетилото за мирис може да разликува над 10.000 различни мириси, а од сите искуства што ги имаме со партнерот, најдобро ќе се сеќаваме на неговиот мирис. Всушност на тој мирис се сеќаваме до крајот на нашиот живот.

Дури 81 проценти од жените чувствуваат дека ретките состојки од омиленото шише парфем го надополнува сексапилот и ги прави поатрактивни. Од друга страна тоа е сосема во ред, бидејќи 84 отсто од мажите признаваат дека биде добро избран женски парфем повеќе ќе ги возбуди отколку секси облека, коса или фустан.

Дизајнерот и мајстор за мириси Жан Пол Готје вака ја објасни, љубовта кон парфемите: “Откако сите копчиња ќе се раскопчаат, а сета облека ќе се соблече, љубовниците остануваат облечени само во прафемот. Кој дизајнер може ова да го каже? “.

– Секогаш кога очекува бакнеж, жената треба да носи заводлив парфем – советуваа Коко Sanel.

Напиши коментар