Celebrity

Почина творецот на легендарната Smoke On The Water

Клавијатуристот Џон Лорд, 71, кој успешно ја спои класиката и хеви металот и ги направи Deep Purple еден од најголемите бендови во светот, почина синојка после долга борба со рак на панкреасот.

Тој бил роден во Англија во 1941 година, одел на часови по класична музика, а кога малку подостарел станал магепсан од блузот.

Најмногу се прослави со легендарната Smoke on the Water.

Напиши коментар