Free zone

Понеделник е најлош ден за оние кои имаат проблеми со срцето, но најдобар за купување нов автомобил

Сите ние го мразиме понеделникот, уште од рани години кога тргнуваме на училиште, па потоа на работа…

Направено е едно истражување со кое е дадена листа од неколку факти за понеделникот:

Повеќе од 50% од луѓето во светот доцнат на работа во понеделник.

Поголемиот број од луѓето во просек по 12 минути поминуваат жалејќи што е понеделник.

Најмрзоволни во понеделник се луѓето од 45 до 54 години.

Работниците се работоактивни само три и пол часа од вкупно осум, во понеделник.

Најмногу самоубиства има во понеделник.

Ризикот за срцев удар во понеделник е 20% поголем од останатите денови.

Понеделник е најдобар ден за купување нов автомобил, тогаш автомобилските самони прават најголем профит, најмногу поволности се нудат во понеделник и може најмногу да добиете.

Напиши коментар