Free zone

Повеќе искуства, поголема склоност кон неверство

На често поставуваното прашање “Дали луѓето кои се венчаат со првиот сексуален партнер се склони кон неверства во бракот” се обиде да одговори Едвард О. Лаумен.

Според Едвард, автор на книгата “Сексуална организација на градот”, поголемиот број на сексуални партнери пред бракот е поврзан со неверства во бракот.

Всушност, луѓето кои се венчаат со првиот сексуален партнер најмалку изневеруваат. Од обемното истражување кое го направил тој, заклучокот бил повеќе од јасен.

Но, реално гледано најголемиот проблем е што  речиси е невозможно да се најде таква девојка. Како поминува времето тешко е да се најде девојка која нема големо сексуално искуство пред да стапи во брак, но ако најдете помали се шансите дека ќе бидете изневерени.

Напиши коментар