Free zone

Предизвик! Решете го тестот за интелигенција на Ајнштајн!

Тест кој го составил Алберт Ајнштајн и за кој рекол дека 98% од луѓето не се во можност да го решат.

Да не го расипувате вашето уживање од донесувањето решение на останатите „мозгања“коментарите во  кои го споменувате решението оставете ги на форумските теми посветени на овој тест.

Прочитај!

Факти:

1.Имате 5 куќи во 5 различни бои.

2.Во секоја куќа живее личнот од различна националност.

3. Овие 5 личности пијат посебни пијалоци, пишат одредени цигари и чуваат различни домашни миленичиња.

4. Никој нема исто милениче, не пуши исти гигари и не пие ист пијалок.

Податоци:

1.Британец живее во црвената куќа.

2.Швеѓанец чува куче.

3.Данецот пие чај.

4.Зелената куќа е лево од белата куќа.

5.Сопственикот на зелената куќа пие кафе.

6. Човекот кој пуши пал мал одгледува птици.

7.Сопственикот на жолтата куќа пуши данхил.

8. Човекот кој живее во куќата во центарот пие млеко.

9. Норвежанецот живее во првата куќа.

10. Човекот кој пуши бленд живее покрај оној кој чува мачка.

11. Оној кој одгледува коњи живее покрај оној кој пуши данхил.

12. Сопственикот кој кој пуши блу мастерс пие пиво.

13. Германецот пиши принц.

14. Норвежанецот живее покрај сината куќа.

15. Човекот кој пуши бленд има сосед кој пие вода.

Прашање: Кој чува риби?

25 Коментари

 1. 1.Zolta kuka vo koja zivee Norvezanecot,pie voda,pusi Danhil i cuva macka.
  2.Sina kuka vo koja zivee Danecot,pie caj, pusi Blend i cuva konji.
  3.Crvenata kuka se naoga vo centarot, vo nea zivee Britanecot, pie mleko, pusi pal mal i cuva ptici.
  4.Ovaa e zelenata kuka vo koja zivee Germanecot, koj pie kafe, pusi princ i CUVA RIBA .
  5.Bela kuka, vo koja zivee Sveganecot, pie pivo, pusi blumasters i cuva kuce ….

 2. 1.Zolta kuka vo koja zivee Norvezanecot,pie voda,pusi Danhil i cuva macka.
  2.Sina kuka vo koja zivee Danecot,pie caj, pusi Blend i cuva konji.
  3.Crvenata kuka se naoga vo centarot, vo nea zivee Britanecot, pie mleko, pusi pal mal i cuva ptici.
  4.Ovaa e zelenata kuka vo koja zivee Germanecot, koj pie kafe, pusi princ i CUVA RIBA .
  5.Bela kuka, vo koja zivee Sveganecot, pie pivo, pusi blumasters i cuva kuce

Напиши коментар