After Midnight

ПРЕПУШТЕТЕ СЕ НА СТРАСТИТЕ: Дивиот секс ја зголемува плодноста

Стручњаците за секс  носат добри вести за оние парови кои обожуваат малку по-жешка акција во кревет, а притоа сакаат да добијат дете.

Според резултатите од едноставно истражување, досадниот секс без премногу возбуда го смалува и производството на сперматозоиди, додека дивите страсти ја зголемуваат машката плодност за цели 50 проценти.

Исто така, силината на женскиот оргазам има големо влијание на можноста за оплодување. Посилни контракции на вагиналните мускули, подразбираат и подобар продор на сперматозоидите, па така се зголемуваат шансите дека еден од нив ке остане во јејцевата клетка и ќе доведе до оплодување.

 

Напиши коментар