Free zone

Сакате летачки автомобил? Ви требаат само милион евра:)

За нешто помалку до милион евра во САД може да си набавите летачки автомобил кој е направен во 1954 година. Од компанијата Courtesy Aircarft тврдат дека продажбата ќе оди добро, дека сеуште постојат колекционери на добри автомобили.

Но, тие напоменаа дека автомобилот ќе треба да помине уште некој технички преглед бидејќи последнот е направен пред 14 години.

Во летачкиот автомобил може да се возат двајца, машината има 150 кс и може да развие брзина од 170 км на час.

Тие веќе работат на нов автомобил, кој ќе треба да излезе кон крајот на годината.

Напиши коментар