Free zone

Само напред! Пцовките ќе ве ослободат од болката и стресот

Лошите зборови не се пожелни, ниту за оној на кого се наменети ниту пак за оној кој ги изговара. Но, сепак научниците не го мислат истото. Добро е за оној кој ги изговара.

Сега нема да се посветиме на оној за кого се наменети, ниту пак за тоа како тој се чувствува, но ќе кажеме дека оној кој ги изговара пцовките се олеснува и си го намалува стресот и болката која ја чувствува во себе.

Нормално, на тој начин се празните од бесот кој врие во вас. Нема потреба од некоја голема филозофија. Најлошо е да го чувате бесот во себе. На тој начин се уништувате. Но, еден совет: бидете внимателни и при кажувањето на лошите зборови. Бесот и лутината може да ги отстраните од себе, но на тој начин да му ги префрлите на некој друг.

 

Напиши коментар