After Midnight

Се за сексот за време на месечниот циклус

Сексот за време на месечниот циклус е прашање на личен избор, иако за тоа постојат неколку силни мислења.

Добрата страна на сексот за време на менструацијата:

Прво, сексот тогаш воопшто нема да биде “крвав” како што мислите, веројатно ќе најдете само две, три капки на креветот. Еве неколку позитивни страни на сексот за време на менструацијата.

-Вашиот циклус ќе заврши побрзо од вообичаено. По доживеаниот оргазам, мускулните грчеви стануваат посилни и крвта ја исфрлаат побрзо од вообичаено.

-Се намалува болката. ПМС го става женското тело под голем стрес што доведува до голема болка и промена на расположението. Ако тогаш имате секс, оргазмот допринесува лачење на хормони одговорни за добро расположение, кои ја намалуваат болката и го подобруваат расположението.

-Некои девојки за време на менструацијата имаат поголема сексуална желба. Тоа се случува поради сите хормонални промени кои редовно се јавуваат за време на месечниот циклус.

12 совети за секс за време на менструација

 • Ставете мек пешкир под задникот за да не го извалкате креветот.
 • Марамчињата нека ви бидат блиску. По сексот послужете се со нив и седете, за да спречите ослободување на течноста од вас. Штом ќе си дојдете на себе, истуширајте се.
 • Мисионерка поза е најсигурниот избор. Кога имате менструација, позата во која вие сте горе, не е добра идеја. Легнете на грб и уживајте додека партнерот си ја врши работата.
 • Посигурно е да ејакулираат во вас. Иако неколку случаеви жената да забремени за време на менструација, тоа во поголем дел од случаите не се случува.
 • Користете кондом ако сте во несериозна врска.  Половите болести побрзо се шират преку крвта, затоа водете сметка за заштита ако не сте во сериозна врска.
 • Завиткајте се во кебе. Ако за вас или за вашиот дечко, целата ситуација е непријатна, замотајте се во кебе и нема да има никакви проблеми.
 • Секс под туш. Ова е најидеална ситуација коа имате менструација, бидејќи кога сте под млаз воа никој од вас нема да ја забележи разликата.
 • Вашиот партнер нека не ве допира со прстите по интимните делови ако не е подготвен на кав. Со оглед дека веќе сте влажни нема потреба за дополнителен стимул. Само кажете му да тргне полека и вие брзо ќе влезете во соодветно расположение.
 • Обилни менструации. Ако циклусите ви се обилни, немојте да имате секс првите неколку дена.
 • Спермата е во вас до 72 часа. Да не заборавиме на овој “детал”. Ако одлучите партнерот да ејакулира во вас, неговите спрематозоиди ќе бидат “живи” скоро три дена.
 • Орален секс. Некои двојки тоа го сакаат некои не. Се е дозволено.
 • Не ги соблекувајте гаќите ако не сакате. Можете само да ги поместите на страна и да му оставите доволно простор на партнерот. Ова е добро за него, бидејќи ќе му биде потесно од вообичаено, а со тоа спречувате и евентуално крварење.

Дали мажите сакаат секс за време на меснструација?

Некои навистина сакаат повеќе од “обичниот” секс, можеби станува збор за фетиш или нешто друго.

За сите останати тоа ќе биде единствено искуство и вреди да го доживеете барем еднаш. Сепак во поглемиот дел од случаитедевојките се тие кои одбиваат секс “во овие денови”.

 

Напиши коментар