After Midnight

Сексот – тајната на долгиот живот!!!

Сексот дефинитивно е тајната како да имате долг живот и да останете вечно млади. Еве зошто:

Сексот „додава години“: Американските истражувачи утврдиле дека жените кои уживаат во сексот живеат подолго од оние кои не го прават тоа. Сексот може да направи жените да се лувствуваат од две до осум години помлади. Мажите исто така се подмладуваат доколку имаат од 150 до 350 оргазми годишно.

Сексот го намалува ризикот од срцеви заболувања: Мажите може да го намалат ризикот од срцев удар за 50% доколку редовно имаат секс три пати неделно.

Сексот го зајакнува имунитетот: Луѓето кои имаат секс еднаш или два пати неделно имаат 30% повеќе антитела на имуноглобинот А, кој го зајакнува имунитетот и ни помага да се избориме со инфекциите.

Сексот го подобрува сонот: Нивото на хормонот окситоцин се зголемува во телото за време на секс, а тој е одговорен за квалитетен сон. Добриот сон е важен за целокупното здравје, за намалување на стресот и избегнување на дебелината.

Напиши коментар