After Midnight

Сериозни намери или само секс?

Дали навистина го привлекувам како личност или се е поради секс? Овие прашања не измачуваат речиси при секое запознавање со маж. Сега ова фундаментално прашање може да добие доста конкретен одговор, при тоа научно докажан.

Се покажа дека очите ги издаваат вистинските намери на представниците на посилниот пол. Ова го потврдиле психолози од универзитетот Старлинг во Шкотска, после спроведен сериозен експеримент на оваа тема.

Резултатите покажале дека кога господата си бараат партнерка за цел живот, од основна важност за нив е лицето на жената.

Кога човек сака сериозна врска, тој бара дружељубив, забавен, позитивен и пријатен партнер – информација која ја добиваме од лицето.

Но кога мажите бараат краткотрајна забава, не е важно дали жената има пријатно лице, по важно е телото и погледот е упатен во делови од нејзиното тело.

Со други зборови, ако мажот ја гледа жената пред се во очи, без да шара со поглед по нејзиното тело, тој има сериозни намери.

Но ако вниманието му се преместува брзо кон други делови од телото, шансите за нешто повеќе од кратка авантура се мали.

Напиши коментар