After Midnight

СМС пораките и Фејсбук навистина уништуваат врски !!!

„ Само малку ќе се забавувам и ќе престанам кога јас сакам- не е страшно“ – размислуваме додека праќаме СМС порака или додека се допишуваме со некој непознат, или екс момчето, со кое долго се немаме слушнато…

Дали всушност може да се запре? …Истражувањата покажуваат негативен одговор.

40% од корисниците на социјалните мрежи кај нас и во светот, спремни се дури и  во првата прилика од виртуелното запознавање да ги откријат своите најинтимни тајни.

61% од мажите на возраст помеѓу 18 и 38 години и се редовни на сите сајтови за запознавање…

42% од мажите и 63% од жените признаваат дека преку СМС или интернет пробале да го најдат својот поранешен партнер.

27% од корисниците на друштвените мрежи никогаш не го обелоденуваат својот љубовен  статус, бидејќи тоа може да им ги замрси плановите.

25% од работодавачите признаваат дека одбиле некој кандидат за работа, после детална проверка на неговиот профил на Фејсбук.

Зачудувачки…но и застрашувачки факти !

Внимателно !!!

Напиши коментар