Celebrity

Среќен роденден Гарфилд!

Мрзливиот мачор Гарфилд вчера наполни 34 години. Тој е еден од најомилените цртани ликови на планетата, кој е роден токму на 19 јуни.

“Таткото” на Гарфилд, Џим Дејвис го нацрта својот “син” во 1978 година, кога и за прв пат се најде неговото лице на насловната од стрипот.

Мачорот кој ништо повеќе на светот не мрази од понеделник, и кој најмногу сака да јаде лазањи светската слава ја доживеа во 1988 година кога започна да се емитува цртаниот филм Гарфилд и пријателите.

Да се потсетиме на мрзливото мило маче:

Напиши коментар