Free zone

Третина од мажите се женат со жената во која не се вљубени

Направено е едно истражување од кое се шокираа и самите истражувачи. Третина од мажите стапуваат во брак со жена која не ја сакаат и за која не мислат дека е вистинската.

Најлошо од се е што голем процент од мажите и тоа младите се изјасниле дека не веруваат во тоа дека тие некогаш ќе најдат идеална партнерка. Ваквиот став ги тера да стапат во брак со жена која ги има особините кои му се него важни, но при тоа тие не се лудо вљубени.

Ова истражување покажало дека интересот за брак кај младите е се помал, а највисок процент е забележан кај 40 годишните. Тие најмногу стапувале во брак. Поразувачки е фактот дека најголем фактор за да се стапи во брак е околината. Ако си во 40-те а сеуште не си во брак те гледаат како чудак. Иако се случуваат социјални трансформации сепак општеството нема убаво мислење за мажите и жените кои се во 40-те , а сеуште немаат семејство.

1 Коментар

Напиши коментар