Free zone

Три лаги во една минута!

Лажеме секаде, секој и секогаш! Последните истражувања покажаа дека повеќе од половина од луѓето се во состојба да кажат ситни лаги во текот на разговорот.

Тука најлошо поминуваат родителите, па пријателите, па браќата и сестрите па на крајот брачните партнери. Тие се во секојдневна состојба да слушаат најразлични лаги кои се далеку од реалната ситуација. Сите ние лажеме, и тоа е се само со цел да ја разубавиме реалноста во приказната, или пак да сокриеме некои работи кои сме ги направиле а и самите сметаме дека не се во ред.

Освен оние “белите” лаги има и такви лаги за големи работи. Според проценките на научниците дури 40% од луѓето лажат за големи работи.

Напиши коментар