Celebrity

Во чии раце отиде „Златниот лав“?

Приказната за затворениците ја освои наградата за најдобар филм или „Златен лав“ на фестивалот кој традиционално се одржува во Берлин.

„Цезар мора да умре“ на Пол и Викторија Тавијаниј е всушност докумантарец за затвореници кои се подготвуваат за изведување на претставата „Јулиј Цезар“. Убијци, мафијаши и други криминалци ја изведуваат претставата на Вилијам Шекспир, а нивните лични судбини и приказни фрлаат ново светло на класичните теми поврзани со одмазда и предавство.

„Сребрениот лав“ за режија го добил Кристијан Пеколду за филмот „Барбара“. Признанија за најдобри актери добиле и Микел Бое Фолсгард за филмот „Кралска афера“и Рејчел Мванза за „Воена вештерка“.

Ова е трејлерот за победничкиот филм:

Напиши коментар