After Midnight

Заљубеноста ја успорува работата на мозокот кај мажите

Во филмовите, чести се сцените кога мажот ќе види убава жена или кога истата ќе му се обрати. Во тој момент, мозокот престанува да му работи и повеќе не е во состојба да прозбори. Всушност, не се работи само за ликови од филмовите. Научно е докажано дека тоа го погодува секој маж.

Експериментите покажаа дека во такви ситуации, мозокот едноставно престанува да работи, односно, доаѓа до блокирање на неговите функции, што ја отежнува, односно оневозможува комуникацијата.

Меѓутоа, искуствата кај поединечни мажи кои учествувале во ова истражување покажуваат и дека дури и  само очекуваните комуникации можат да доведат до ментална блокада.

Затоа, не смеете да помислите дека тој не е за Вас бидејќи не успеал да изговори ниедна смислена реченица на првиот состанок. Дајте му шанса на наредниот…и ќе Ви падне на колена !

Напиши коментар