Free zone

Жените едноставно сакаат кога мажите се несреќни

Жените обожаваат да им се жалат на своите партнери, да им кажуваат приказни во кои тие се жртвата. И сега дури на нас мажите може да ни стане јасно зошто е тоа така.

Едно ново истражување покажа дека жените сакаат кога ги гледаат мажите несреќни, тоа за нив значело дека мажот ги сака. Не се плаши пред нив да ги покаже своите чувства и дека е потполно посветен на врската, додека пак ако се повлекува во себе и не покажува ништо, тогаш тоа го покажувало спротивното.

Истражувањето било спроведено на 150 парови кои неколку дена биле задолжени да учествуваат во ова истражување. Тие имале за задача да разговараат за драматични или трауматични случки од нивната врска. При тоа биле приклучени на монитори каде биле забележувани сите нивни мозочни реакции.

Сега е јасно зошто тие со денови раскажуваат приказни за нивната тага, па тие така покажувале љубов.

Напиши коментар