After Midnight

Жените изневеруваат исто колку и мажите

Кога жените немаат доволно внимание од својот партнер, а запознаваат некој кој им ласка и кој ги слуша, многу брзо доаѓаат до искушение за да изневерат. Истражувањето открива дека долгогодишниот мит кој постои дека мажите се повеќе склони кон неверства, не е точен.

Жените се најсклони кон неверства во текот на дваесетите години и шеесетите. Тоа најчесто се жени кој го форсираат животот во двојка и бараат лојалност од партнерот, а многу брзо после тоа сваќаат дека сакаат да поуживаат во својата слобода. Хормоните кои го потикнуваат зближувањето со други луѓе се далеку по интензивни за разлика од кај мажите. Доколку мажот се поретко почнува да води љубов со својата партнерка, таа може да го свати како знак дека тој повеќе не ја сака или пак дека не му е привлечна.

Жената често изневерува и во текот на средновечните години, бидејќи тогаш децата почнуваат да имаат самостоен живот, а тие имаат повеќе време за себе, ги проучуваат своите потреби и многу често се впуштаат во искушенија. Интересен е фактот од истражувањето дека жените најмногу изневеруваат со свои пријатели или пак со колеги од работа.

 

Напиши коментар