Free zone

Жените се криви за пропаѓањето на машкиот род!

Научниците потврдија дека овој пат жените се тие кои се активни на сите полиња. Ги има рамномерно во образованието, на работните места, главни се во семејството… а на мажите се помалку им се остава простор да ги истакнат своите квалитети.

Зошто жените се трудат да ги има насекаде? Зошто кога мажот може да се снајде во квантната физика не би се снашол во менување пелени?

Жените на современото општество полека го уништуваат машкиот род. Нивната доминантност претставува опасност.

Колку и да сака жената мажот да ги извршува домашните обврски, таа потајно го спречува тоа. Така таа не би оставила простор за изговорот дека таа се грижи за материјалната состојба на семјството, а паралелно се грижи за целото семејство, за воспитување на децата, за домашните обврски…

Се додека жените инсистираат на тоа да грижата за децата да биде исклучиво нивна обврска, ќе имаат супериорност и ќе искажуваат пасивно лошо мислење за способностите на машкиот род.

Напиши коментар