After Midnight

Жените се најрасположени за секс во сабота околу 23 часот !!!

Иако повеќето Британци се задоволни со својот сексуален живот, голем број од нив за недостигот о сексуална желба  го обвинуваат хаотиќното работно време.

Најновото британско истражување покажало дека женското либидо е најмногу зголемено во сабота околу 23 часот.

Жените од Шкотска и жените од јужен Велс  најзадоволни се во спалните соби (82 отсто), додека најмалку се задоволни жените од Ирска (30 отсто). Од друга страна пак, Ирците важат  за луѓе кои најмногу го сакаат сексот – 42 отсто од нив имаат сек трипати неделно.

Минатата година истражувањата направени од “London School of Economics” открило дека идеален ден за секс е сабота. Тоа е, тврдат научниците, време кога нивото на кортизол во телото се изедначува, а со тоа се стимулират хормоните задолжени за сексуалност, пренесуват Новости. Исто така се покажало дека нивото на полните хормони тестостеронот кај мажите и естрогенот кај жените е до пет пати поголемо во утринските саати.

Напиши коментар