After Midnight

3-те тајни на вечната љубов

Одлична вест за сите кои искрено веруваат дека љубовта не исчезнува со годините. Навистина постои начин со вашиот партнер да се сакате цел живот!

Психологот Роберт Шернберг дојде до констатација дека  за да се задржи љубовта се потребни само 3 работи!

Страст – мотивациска компонента која ја поддржува сексуалната желба еден спрема друг и благодарение на којa полесно се решаваат  проблемите во врската.

Верност – когнитивна компонента која е резултат на взаемната одговорност.

Близина – ова е емоционална компонента, одговорна за духовната врска и желбата партнерите да поминуваат време заедно.

Љубовта автоматски станува кревка и ранлива, ако некој од овие компоненти е слаб или тотално недостасува! Дури психологот советува при какви и да е проблеми во вашите односи ( дури и оние кои не може прецизно и јасно да ги утврдите), веднаш да започнете со работа на овие компоненти. Резултатите ќе бидат силни и хармонични односи, исполнети со љубов и задоволство.

Напиши коментар