Free zone

Бизнис лекции кои мора да ги знаете!

ПРВА ДЕЛОВНА ЛЕКЦИЈА

Само што со туширање завршила жената, мажот влегол во купатило, кога затропал некој на врата. По кратко натегање кој да отвори врата, жената попуштила, набрзина се завиткала во пешкир и отворила врата. Таму Перо, нивниот прв комшија. – Комшике, ќе ти дадам 800 евра ако го симнеш тој пешкир.

Кратко размислувала, го разврзала пешкирот и застанала гола пред Перо.
Перо и дал 800 евра и заминал.
Збунета но и среќна заради приликата лесно да заработи толкави пари, жената се прибрала пак во пешкирот и се вратила назад.

– Кој беше? – Перо.

– Супер, ти спомна ли нешто за 800-те евра што ми ги должи?

НАРАВОУЧЕНИЕ: Доколку важните информации ги поделите со своите акционери, можете да спречите евентуални штети.

ВТОРА ДЕЛОВНА ЛЕКЦИЈА

Додека се возел со својот автомобил, свештеникот здогледал калуѓерка покрај патот. Застанал, и понудил превоз, таа прифатила.

Седнала покрај него и ги прекрстила нозете откривиајќи ги своите прекрасни колена.

По некое време, ја спуштил својата рака на нејзините нозе. Та гоо погледнала и му рекла:

– Оче, зарем не се сеќавате на 129-от псалм?

Свештеникот длабоко се извинил, ја повлекол раката, но, по некое време, повторно му отишла раката накај калуѓерката.

– Оче, зарем не се сеќавате на 129-от псалм?

Тој уште еднаш се засрамил:

– Проштејак сестро, телото е грешно.

Калуѓерката стигнала до манастирот а свештеникот продолжил до својата црква. Влегол и веднаш ја побарал Библијата за да се потсети на 129-от псалм. А тој гласи:

– Оди напред и барај, продолжи и ќе го спознаеш врвот на задоволството.

НАРАВОУЧЕНИЕ: Ако не си доволно информиран за работата со која се занимаваш, можеш да пропуштиш сјаjни прилики.

ТРЕТА ДЕЛОВНА ЛЕКЦИЈА

Продавач, службеничка и нивниот директор отишле на ручек и на масата во ресторанот виделе стара лампа. Ја протриле и од неа излегол духот:

– Обично исполнувам три желби а бидејќи вие сте тројца на сите ќе им исполнам по една.

– Јас сум прва! – извикала службеничката. – Сакам да сум на Карбите, да возам глисер и да имам куќа покрај море.

Пуф, веднаш исчезнала.

Гледајќи во чудо што се случило, изрипал продавачот.

– Јас сум сега! Јас сум сега!!! Сакам да сум на Таити, да лежам на плажа со мојата лична масерка и да пијам коктели!

Пуф, веднаш исчезнал.

– Ти си на ред му рекол духот на директорот.

– Сакам откако ќе завршам со ручекот, овие двајца да ги видам вратени во канцеларија.

НАРАВОУЧЕНИЕ: Секогаш пуштете го шефот да зборува прв.

ЧЕТВРТА ДЕЛОВНА ЛЕКЦИЈА

Oрелот по цел ден седел на гранка и не правел ама баш ништо. Го видел тоа зајакот и го прашал:

-Може ли и јас да седам така како тебе и цел ден ништо да не работам?

Орелот одговорил:

– Може, зошто да не?

И зајакот седнал на земја под орелот и почнал да дреме. Ненадејно се појавила лисицата, скокнала на зајакот и го изела.

НАРАВОУЧЕНИЕ: Ако сакаш да не работиш ништо, мора да седиш многу, многу високo

 

ПЕТА ДЕЛОВНА ЛЕКЦИЈА

Седи гавран на гранка со парче леб во клунот.

Мине лисицата и сака да му го земе лебот, па го прашува:

-Знаеш ли кој се тепал во шумата ?

Нема одговор

-Знаеш ли што е ново во шумата ?

Нема одговор

-Знаеш ли кого секса шефот ?

-Кого ? Извикал гавранот и нормално му паѓа лебот од клунот и лисицата му го зема

НАРАВОУЧЕНИЕ: Никогаш не прашувај кого секса шефот, за да не останеш без леб

Напиши коментар