Celebrity

Бред Пит ќе го игра убиецот на Христос

49 годишниот актер води преговори за главната улога во филмот „Пилат Понтијски“ каде се раскажува библиската историја за мажот кој го осудува Христос на смрт со распнување на крст.

Сценарист на делото е Вера Бласи која го опишува главниот херој како горд, способен римски воин чија ароганција и неспособност да ја осети побожноста  на граѓаните и нивната омраза кон римските окупатори го води кон катастрофалното решение да го дозволи распнувањето на Спасителот.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Напиши коментар