After Midnight

Го нема повеќе…

Можеш да плачеш бидејќи си замина

А можеш и да се смееш бидејќи си го имала!

Можеш да ги затвориш очите и да се молиш да ти се врати

А можеш и да ги отвориш за да видиш што се ти оставил!

Срецто може да ти биде празно бидејќи неможеш да го вратиш

А можеш и да го исполниш со љубовта која секогаш ја делевте.

Можеш да и го завртиш грбот на својата иднина и да живееш во своето минато

a можеш и да бидеш среќна што доаѓа твојата иднина, бидејќи си го имала своето минато!

Можеш постојано да се подсетуваш дека повеќе го нема

а можеш и да ги негуваш спомените на него.

Можеш да плачеш и да го затвориш умот за сите

а можеш и да го направиш она што тој секогаш го бараше од тебе:

“Смеј се, отвори ги очите, сакај и продолжи напред”.

ЉУБОВТА НЕМА ДА ТЕ НАПРАВИ ЈАКА.

ТРЕБА ПРВО ДА БИДЕШ  ЈАКА ЗА ДА МОЖЕШ ДА ПОЧНЕШ ДА СКАШ!

Дејвид Харкинс

 

Напиши коментар