After Midnight

Како да ја вратите интимноста?

Во љубовните врски често ќе го сретнете проблемот на рутина, односно губење на емотивната поврзаност и претворањето на љубовта во навика. Што треба да направите за да ја вратите интимноста во вашата врска?

Она што е најважно да го направите е да ги поделите сите ваши чувства со партнерот, за да бидете сигурни дека тој ве разбира. Запомнете, сексуалната интимност произлегува од емотивната интимност меѓу партнерите. Затоа, доколку сакате да ја повратите интимноста, направете го следново:

Вложувајте време и енергија во воспоставување на разбирање и љубов со партнерот

Најдете заеднички активности, хоби и интереси

Комуницирајте ги и споделете ги своите мисли и чувства отворено и искрено

Имајте на ум дека вие само можете себеси да се промените

Внесете игра и забава во вашата врска

Уредете си го домот во заеднички стил.

Повратете ја романтиката.

Изненадете го со подарок.

Покажете му дека го сакате и дека се грижите за него.

Не заборавајте дека сите парови понекогаш влегуваат во криза, но не грижете се бидејќи може да излезете од неа доколку и двајцата го сакате тоа.

Напиши коментар