After Midnight

Како на најлесен начин да ја пребродите разделбата?

Добро, “ние”, штотуку стана “јас”.  Сега допрва доаѓаат солзите и непријатностите од известувањата на роднините и пријателите, непроспиени ноќи, празните шишиња од вино… И, иако, доста совети ја наметнуваат идејата дека разделбата не се совладува толку тешко, сите ние знаеме дека не е така. Но сепак има начин да го надминете страдањето во оваа негативна емоционална фаза. За таа цел едноставно не треба да правите неколку работи.

–          Не ги прегледувајте социјалните профили на бившиот.

–          Не слушајте тажни љубовни песни. Како и песни, кои биле “ваши”.

–          Не живејте со надеж дека тој ќе се врати.

–          Не мислете постојано за грешките што сте ги направиле за време на врската.

–          Не се споредувајте со новата жена во неговиот живот.

–          Не обидувајте се да го задржите контактот со него.

–          Не се фокусирајте само на убавите моменти поминати заедно.

–          Не повторувајте дека тој е единствениот и дека друг нема да сакам така.

–          Немојте да зборувате само за него. Ризикувате освен без дечко, да останете и без пријатели.

 

Напиши коментар