After Midnight

Која е најсоодветната возраст за губење на невиноста?

Според сексолозите, ако девојките започнат да имаат секс премногу рано, тоа може да доведе до сериозни здравствени проблеми. Истото важи и при губење на невиноста предоцна. Тогаш, нема како да не се запрашаме која е најсоодветната возраст за првиот сексуален контакт?

Научниците посветиле над десет години за проучување и цврсто рекле дека е најдобро да спиете со маж за прв пат кога ќе имате 18-19 години. Се разбира, неколку месеци пред или потоа не се фатални. Но не го правете тоа пред 17 години, не го правете и по 22 – тогаш е предоцна.

И тоа од здрава перспектива. Од психолошка ние ќе додадеме дека навистина треба да се чувствувате спремни и да имате желба да го сторите тоа. Грешка е, и по некое време ќе жалите, ако ја изгубите невиноста само за да му угодите на партнерот или дека повеќето пријателки веќе имале односи. Тоа е ваш живот и ваши решенија, не дозволувајте другите да влијаат на вас.

И уште нешто – фактот дека имате 14-15 години и веќе спиете со мажи, не ве прави зрели! Ве прави смо глупави и наивни. И само по неколку години сами ќе се уверите во тоа.

Напиши коментар