After Midnight

Крајот на моногамијата!

Не само тука е така! И во САД моногамните односи помеѓу партнерите одамна не се во мода. Барем така сочат резултатите од новото истражување на американските експерти.

Научници од Мичигенскиот универзитет во продолжение од 27 години истражувале 4000 жени. Крајните резултати од експериментот покажуваат дека 28% од американките имаат деца од различни мажи.

Со најмногу партнери можат да се пофалат афроамериканките (59%). Според експертите поколението од различни татковци може да одрази негативно врз психичкото здравје и благосостојба на децата.

Напиши коментар