After Midnight

Секс на првиот состанок – задолжителен?!

Некои луѓе веруваат дека жените треба да ги држат под притисок мажите барем првите неколку состаноци без секс, но новите истражувања покажуваат дека сексот на прв состанок е гаранција за долга врска.

Праксата покажала дека девојките кои ја започнуваат врската со секс, се радуваат на среќен и долг семеен живот. Успешните бракови  кои почнале со секс веднаш после запознавањето се многу повеќе отколку кај паровите кои претпочитале да почекаат.

И покрај тоа некои психолози препорачуваат да почекате пред да се упатите во спалната соба зошто во спротивно ризикувате да го сведете сексуалниот живот во навика.

Освен тоа сексот на прв состанок ја помрачува разумната оценка во однос на човекот до вас и логичното мислење и мозокот се раководи единствено од емоциите и страстите и кај двајцата партнери.

Напиши коментар