After Midnight

Секси облека – знак за емоционална незрелост

Луѓето кои имаат склоност да се облекуваат потенцирано сексуално страдаат од незрелост, недостаток на култура на чувствата и не умеат да ја добиваат неопходната порција емоции во својата сексуалност.

Возрасните сексохолици се обидуваат да го компензираат недостатокот од емоции преку јавно демонстрирање на својата сексуалност.

Преведено на народен јазик, тоа значи дека изборот на силно нашминкана девојка за партнер крие голем ризик од болен судар со возрасно дете со куп психолошки проблеми.

Претераниот стремеж кон секси облека според психијатрите е вид ексибиционизам. Таквите луѓе најчесто се со ниска самодоверба, имаат многу комплекси, промени на расположението, емоционална нестабилност.

Овие жени често имале многу партнери претходно и се тешки за нормална врска. Психолозите тврдат дека колку помалку сексуални партнери имал човекот во својот живот, толку е подобар по карактер и како личност.

Напиши коментар