← НАЗАД НА БОЗА

Желбата за секс и хормоните

Желбата за секс и хормоните
4115 Читања

За време на овулација, кога жената е плодна, се случува и еден бран од хормони кои и ја зголемуваат желбата за секс. Се работи за биолошки механизам кој го осигурува постоењето на нашиот вид, со силното излачување на естерогенот и андрогенот кои ја појачуваат лубрикацијата и силната возбудливост. Но, доколку ви треба помош, на пазарот веќе се појави и женската вијагра. Иако до сега проблемите со женското либидо беа решавани на психолошки начин сега го има и производот кој е наменет за решавање на проблемот кај жените. Но, секако треба да бидете внимателни со ваквите производи кои се на база на тестостерон. Овие производи смеат да ги земаат само оние на кои им е одобрено од лекар, жени кои имаат недостаток на хормони. Сепак колку и да се смета за револуционерно откритие женската вијагра сепак, подлегна на недоверба од страна на многу стручњаци. Најново е дека сега се работи на нов лек, кој ќе биде наменет за жените од 25-40 години, кои немаат никакви проблеми со хормоните, но од некаква причина ја загубиле желбата за секс.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk