After Midnight

Знаете ли колку трае женскиот оргазам?

За разлика од машкиот кој трае се на се само неколку секунди, женскиот оргазам може да трае многу подолго…

Благодарение на вредните научници од универзитетот Рутгерс од Њу Џерси и нивните скенери сега знаеме дека брановите кои го преплавуваат женското тело за време на оргазам се толку моќни што некои делови од нервниот систем особено оние задолжени за болка, се исклучуваат.

Се докажало дека женскиот оргазам во просек трае 15 секунди, што е неколку пати повеќе од машкиот оргазам.

Оргазмот влијае на 30 различни делови од женскиот мозок меѓу кои и оние кои се одговорни за емоции, допир, уживање… Резултатите покажале дека кај дамите оргазмот трае прилично долго и дека тие можат да го доживеат неколку патиз а време на еден сексуален однос.

Напиши коментар