After Midnight

Кој ден најмногу се изневерува: Викендот не е омилено време за изневерување

Истражувањето на една интернет страница која опфатила околу 172 илјади луже покажало дека најпопуларен ден за изневерување е среда, и тоа помеѓу 17 и 19 часот.

Кога се во прашање забранети секс афери, постои ден кога се тие најпопуларни.

Ако мислите дека станува збор за викенд, се лажете.

Резултатите откриле дека средината на неделата, поточно среда е најпопуларниот ден за изневерување. Анкетата имала две едноставни прашања за своите испитаници – кога изневеруваат и во кое време.

Среда е, како што споменавме, најпопуларниот ден, а омиленото време е помеѓу 17 и 19 часот. Иако изневерувањето не е никаква новост, а многу истражувања потврдиле дека е се почесто помеѓу оние кои се во долга врска или брак, резултатите изненадиле бидејќи се работи за средина на неделата.

Социолозите заклучиле дека изневерувањето, како појава, станува се поприфатливо и норамлно

Напиши коментар