Celebrity

Ајронмен и Капетан Америка го спасуваат Новиот Град

Сите акциони херои, од Капетан Америка, Ајронмен до Хулк ќе ги здружат силите во продолжението на Avengers но не да ја одбранат планетата од Ултрон, туку Бовиот Град, место во земјата Соковија каде се говори српски.

Поради снимањето на овој акционен хит околу тврдината Бард во Италија се е запишано на кирилица, а на снимањето од главните звезди споменат е само Џереми Рејнер и Елизабет Олсен.

Приказната ги доведува до оваа “нова” Србија каде се опоравува од разорен земјотрес, но и од други неприлики кој го погодиле ова место.

На сетот е замислен град налик на било кој источноевропски. Имено, локалите, автобуските станици, се е обележано на српски а тука е дури и мапата на која се прикажуваат сите стратешки важни точки на Нобиот Град.

Премиерата се очекува да биде во мај 2015 година.

Напиши коментар