← НАЗАД НА БОЗА

Дали е сексот подобар кога има љубов?

Дали е сексот подобар кога има љубов?
362 Читања

За жените љубовта е исклучително важна за сексот да биде добар. Истражувањето покажало дека 78 проценти од жените со старост помеѓу 20 и 68 години сметаат дека сексот е подобар кога постои љубов помеѓу партнерите.

Само 18% од анкетираните жени рекле дека љубовта не им е важна за постигнување на сексуално задоволство.

Кога жената има секс со партнерот кој што го сака, таа е помалку инхибрирана и лесно се вклопува во сексуални експерименти.

Од друга страна, медиумите често прикажуваат дека случајниот секс е сосема во ред.

Во исто време, често таквите жени се прикажуваат во негативно светло.

Освен тоа, во медиумите бракот е често прикажан како однос без секс, додека учесниците во истражувањето велат дека сексот е најважен дел од нивниот брак.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk