Free zone

Како мажите би си го испланирале денот?

Мажите дефинитивно чудно си го планираат времето, но најновите истражувања покажуваат интересно резултати.

Така најновата студија која разгледува како мажите го опишале својот идеален ден – четири часа и 19 минути би воделе љубов, три часа и 36 минути би биле на работа, а три часа и 22 минути би одвоиле за своето семејство и пријатели.

Paul O’Connor, од компанијата Unilever, која работела на студијата, за Daily Mail истакнува дека денешниот начин на живот им прави притисок на младите мажи кои во дневниот распоред треба да стават што повеќе активности и обврски.

Но, кога би бирале, два часа и 38 минути би потрошиле на обреди, а за хигиена и разубавување доволни ни се 29 минути. Сосема очекувано, останатото време би го потрошиле на спиење.

Околу 64% од испитаниците признале дека за време на одење во тоалет, ги користат омилените геџети, а 26% размислуваат за идните обврски за време на интимните моменти со партнерката.

Напиши коментар