← НАЗАД НА БОЗА

Кога е најдоброто време за секс?

Кога е најдоброто време за секс?
2014 Читања

Мажите и жените подеднакво имаат потреба за секс. Меѓутоа, нивните потреби не се со ист интензитет во текот на целиот ден што може да направи проблем во една врска. Следат неколку начина да ги ускладите термините и да уживате во сексот.

6 – 8 часот наутро

Таа: Будна сте но телото не ви е расположено за секс. Колчеството мелатонин (хормонот на спиењето) е доста на високо ниво, а температурата на телото штотуку почнала да расте. Ако сепак посакувате секс почнете со предигра бидејќи тоа е единствениот начин да се разбудете.

Тој: Поголемиот број мажи своето сексуално доживување го имаат токму во тој период. Тогаш обично сексот е краток.

8 – 10 часот наутро

Таа: Разбудена сте и спремна за секс. Хормонот на среќа во крвта е во зенитот, и малку ви треба да го достигнете врвот.

Тој: Неговото внимание е насочено на работата. Нивото на тестостеронот е опаднат и ако саката да го возбудете , вложете доста труд и време.

10 – 12 часот претпладне

Таа: Осетите се изострени. Време е за орален секс.

Тој: Тој копнее по секс. Уловете го.

12 – 14 часот попладне

Таа: Жената е потполно активна, но не и е до секс.

Тој: Мажот е расположен за малку да се релаксира и ослободи од стрес и би му било драго жената да му се придружи.

14 – 16 часот попладне

Таа: Подготвена сте!!!! Сакате луда акција. Сега не ви одговарат нежни допири. Сакате да го осетите мажот со целиот капацитет.

Тој: Во тоа време машката сперма има најдобар квалитет. Ако сакате деца, тоа е најдобро време.

16 – 18 часот попладне

Таа. Не е подготвена за сексуални активности. Го поминува сексот набрзина.

Тој: Подготвен е за акција. Потребно му е нешто за да би се ослободил од стрес и негативна енергија.

18-20 часот навечер:

Таа: Размислува за храна.

Тој: Ни на мажот не му е до секс. И тој сака храна и одмор.

20 – 22 часот навечер

Таа: Идеално време да добие се што ќе посака. Полна е со енергија и подготвена за преземање иницијатива.

Тој: Ќе одговори на сите желби. Женските и машките часови сега бијат како еден.

22 – 24 часот навечер

Таа. Висината на мелатонинот расте. Жената се нурка во сон. Шансите за секс се мали.

Тој: Одморен е и сака секс. Би сакал долго да води љубов за потоа полесно заспие.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk